Preskoči na vsebino


2. NEDELJA MED LETOM– 20. 1. 2013

Godovi: jutri goduje Neža, devica in mučenka, v torek Vincencij, diakon in mučenec, v četrtek Frančišek Saleški, škof in cerkveni učitelj, v petek je spomin na spreobrnenje apostola Pavla in zaključek tedna militve za edinost kristjanov, v soboto godujeta Timotej in Tit, škofa, prihodnja nedelja bo tretja med letom, hkrati bo tudi nedelja Svetega pisma.

V dekaniji Grosuplje smo se duhovniki dogovorili, da bi danes  zbrali prostovoljne darove za Radio Ognjišče. Te darove lahko oddate v nabiralnik pri vratih.

Mladinska pevsko - instrumentalna skupina še vabi nove člane k sodelovanju. Vaje so ob petkih ob 19.uri.

Priprava na zakon bo v Stični: 2. in 3.,  9. in 10. ter 16. februarja.  (ob sobotah je začetek ob 18. uri, ob nedeljah pa ob 8. uri. Datumi in ure so napisani na plakatu ob vhodu v cerkev.

V Ljubljani je priprava na zakon s tečajem vsake 14. dni – med tednom zvečer.

Tudi tisti, ki živijo v izvenzakonski skupnosti, so povabljeni, da se udeležijo tečaja, ne glede na to ali že kaj bolj resno mislijo na poroko.

Še ves mesec januar je čas, da poravnate naročnino za verske časopise in revije ali postanete novi naročnik. Lahko tudi komu plačate letno naročnino in bo to lepo darilo za novo leto ali za kakšen osebni praznik.

Ob smrti Ane Merhar, pokopane v Šentvidu nad Ljubljano je namesto cvetja na grob darovala Simona Kadunc z družino.

 

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA – 13. 1. 2013

Godovi: jutri goduje Oton iz Jurkloštra, opat, v torek Pavel, puščavnik, v četrtek Anton, puščavnik, v petek Marjeta Ogrska, devica, danes teden bo druga navadna nedelja.

V petek bo začetek tedna molitve za edinost kristjanov.

Mladinska pevsko - instrumentalna skupina vabi še nove člane k sodelovanju. Vaje so ob petkih ob 19.uri.

V dekaniji Grosuplje smo se duhovniki dogovorili, da bi prihodnjo nedeljo zbrali prostovoljne darove za Radio Ognjišče.

Priprava na zakon bo v Stični: 2. in 3.,  9. in 10. ter 16. februarja.  (ob sobotah je začetek ob 18. uri, ob nedeljah pa ob 8. uri. Datumi in ure so napisani na plakatu ob vhodu v cerkev.

Še ves mesec januar je čas, da poravnate naročnino za verske časopise in revije ali postanete novi naročnik. Lahko tudi komu plačate letno naročnino in bo to lepo darilo za novo leto ali za kakšen osebni praznik.

Danes popoldne ste otroci in odrasli vabljeni v Kulturni dom Grosuplje, kjer se bo - ob 16. uri - predstavila gledališka skupina KD sv. Mihaela z novo igro: »Kekec je pač kekec«. Vstopnice bodo po sveti maši zunaj pred cerkvijo in popoldve na blagajni kulturnega doma.

 

GOSPODOVO RAZGLAŠENJE – 6. 1. 2013

 

Godovi: v petek goduje Pavlin Oglejski, škof .

Danes teden pa bomo praznovali nedeljo Jezusovega krsta.  Ob tem se spominjajmo tudi svojega krsta,
pomislimo in se zahvalimo svojim staršem in tudi svojim botrom za njihovo vlogo v našem življenju.

Verouk bo v tem tednu zopet za vse skupine.
Otroci lahko prinesejo tudi k verouku svoje darove, ki so jih zbrali v adventu za lačne otroke.
Do sedaj je prineslo 32 otrok. Skupaj z darovi tukaj pri jaslicah se je zbralo že 420 EUR.

V soboto pa so štiri skupine ob trikraljevskem koledovanju zbrale 980 EUR za otroke v misijonih.

Še ves mesec januar je čas, da poravnate naročnino za verske časopise in revije ali postanete novi naročnik.
Lahko tudi komu plačate letno naročnino in bo to lepo darilo za novo leto ali za kakšen osebni praznik.

Hvala vsem za darove pri ofru - namenjene za domača duhovnika in tudi za bero
ter ostale darove in pomoč, ki nam jo izkazujete skozi vse leto.

Po sveti maši ste lepo vabljeni na kavo in čaj v veroučne prostore.

 

 

NEDELJA SV. DRUŽINE, 30.12.2012

Godovi:
Jutri bo god sv. Silvestra in drugi sveti večer. Kolikor je mogoče tudi jutri zmolite in pokropite svoje domove. Tukaj v cerkvi bo molitev od 23. ure naprej, ob 23.20 pa sveta maša.

V torek bo Novo leto in praznik Marije, Božje Matere.

V sredo bo v naši župniji dan celodnevnega češčenja. K molitvi pred Jezusom v Najsvetejšem ste vabljeni po naslednjem razporedu.

 

      Sreda, 2. januar 2012  - DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA:

  9.00: začetek s sveto mašo

10.00: udeleženci prve maše

11.00: Grosuplje

12.00: Spodnja Slivnica in Ponova vas

13.00: Gatina, Spodnje Blato, Praproče, Duplica

14.00: Brezje, Brvace

15.00: Perovo, Mala Stara vas, Jerova vas

16.00: Grosuplje

17.00: Pevci, veroučenci

          18.00: ZAKLJUČEK:  pete litanije Srca Jezusovega, blagoslov in
                     slovesna sveta maša, ki jo bo vodil g. Janez Mrak.

V soboto bo tretji sveti večer.

Danes teden bo praznik Gospodovega razglašenja ali praznik  Svetih treh kraljev.

 

V tem tednu še ni verouka. Zato pa pridite otroci v k sveti maši na Novo leto in v sredo k uri češčenja, ob 17h.
V tem tednu lahko prinesete še darove, ki ste jih pripravili v adventnem času za otroke v misijonih.

 

Letos bomo zopet pripravili TRIKRALJEVSKO KOLEDOVANJE z blagoslovom domov. V okviru birmanskih skupin bodo hodili mladi po župniji v spomin na Modre z vzhoda, pogledali jaslice, pozdravili in zapeli. Darovi bodo namenjeni otrokom v misijonih.
Prijave zbiramo na plakatu na oglasni deski pred župnijsko cerkvijo in v župnišču.

Domove bomo obiskali v soboto, 5. januarja, od 9. ure naprej.

 

Hvala vsem, ki ste molili, da bi se rešila zadeva v zvezi s krajo bakra na naši strehi. Škode je za okoli 13.500 EUR. Dosedanje začasno popravilo 4.230 EUR. Video in alarmni sistem pa še dodatnih 3-4000 EUR.

Eden izmed storilcev je pri zadnji kraji izgubil mobilni telefon, ker je bežal pred policijo. Po tem telefonu smo ga prepoznali in je bil 27. 12. prijet.

 

                                                                                      

 

BOŽIČNO VOŠČILO:
Jezus, naš odrešenik, “rodil si se v votlini, toda nebo te je vsem oznanilo in kot usta uporabilo zvezdo, o Odrešenik…  Zvezda te je oznanila… (iz bizantinskega bogoslužja)  

»Zdi se, kot bi se Bog in človek že vse od začetka »igrala skrivalnice«. Po grehu se je človek skril pred Bogom (prim. 1 Mz 3,10) in najboljše skrivališče mu je bil prav grob, v katerega Bog živih ne more vstopiti. V želji, da bi našel skritega Adama se je Gospod domislil čudovite rešitve: privzel je človeško telo in postal umrljiv, da bi tako lahko šel za Adamom vse do kraljestva mrtvih. Tako se tudi Gospod skrije v drobno naročje in se rodi v votlini, skrit… vendar ne dolgo. Celotno stvarstvo se razveseli in ne more zamolčati veselega  oznanila. Najsvetlejša zvezda se premakne in  izda  skrivališče svojega stvarnika.

A Gospod dejansko želi, da bi ga našli, skriva se le pred prevzetnimi (prim. Jak 4,6). Prihod Božjega Sina na svet naznanjajo in spremljajo nebeške priče, kajti zgolj človeško umovanje ne bi moglo prepoznati Boga v tako revnih okoliščinah.

Gospod torej noče tvegati, da ga ne bi našli, zato pošlje še svoje poslance (angele) k betlehemskim pastirjem in k vsem ljudem dobre volje. V božični noči se angelski zbor združi s pastirskim zborom v skupno hvalno petje, saj je z učlovečenjem Gospod odprl nebesa, združil je nebo in zemljo… Vse do konca sveta človek lahko računa na te prijatelje (narava, pastirji – oznanjevalci vesele novice in angeli), ki mu pomagajo najti skritega Gospoda.«

                                                                 (iz knjige: Božič z mozaiki p. M.I. Rupnika, Lipa 2009, str. 18)

                Naj se tudi nam razodene v teh božičnih praznikih in v tem Letu vere GOSPOD, ki je EMANUEL – BOG Z NAMI, da bodo tudi naša zemeljska telesa žive jaslice, da bodo naša ušesa kot ušesa pastirjev poslušala sporočilo in pesem nebes, da bomo tudi mi, kot angeli prepevali Gospodu in oznanjali Njegovo slavo!

Hvala vsem za sodelovanje v naši župniji in obilo notranjega miru ter blagoslova!

                        Janez Šket, župnik,   Gregor Gorenc, kaplan  in sodelavci

                                                 Grosuplje, 25.12.2012

 

4. ADVENTNA NEDELJA – 13. 12. 2012

Danes bo pri večerni sveti maši skupna priprava na spoved, potem pa bo več tujih duhovnikov spovedovalo, dokler bo potrebno.

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA je tukaj pred oltarjem .

Jutri  bo SVETI VEČER,  med molitvijo rožnega venca bomo blagoslovili svoje domove s kadilom in z blagoslovljeno vodo. Na sveti zvečer in ponoči naj ne bi bilo pokanja, da bomo  lahko v miru in slovesno praznovali Jezusovo rojstvo.

V farni cerkvi bodo svete maše ob 18h,  21h in ob 24h.
Pol ure pred sv. mašo ob 21. in 24. uri bo božičnica, ki jo pripravljajo otroci in mladi.

Ob 19. uri bo sv. maša na Spodnji Slivnici,

Ta večer naj otroci prinesejo svoje darove, ki jih v adventu zbirajo v okviru misijonske akcije OTROCI ZA OTROKE in jih bodo oddali v poseben nabiralnik ob jaslicah.

Na Božič je nedeljski red svetih maš (ob 7h, 9h, 10.30 in ob 18h).

V torek, na Božič, bo po  večerni sveti maši BOŽIČNI KONCERT, ki ga bodo pripravili: naši pevci, gostje in dramska skupina.

V petek, 28. decembra, na god nedolžnih otročičev, bo Narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje.

Letos bomo zopet pripravili Trikraljevsko akcijo blagoslova domov. V okviru birmanskih skupin bodo hodili mladi po župniji v spomin na Modre z vzhoda, pogledali jaslice, pozdravili in zapeli. Darovi bodo namenjeni otrokom v misijonih. Prijave zbiramo na plakatu na oglasni deski pred župnijsko cerkvijo ali v župnišču.

Domove bomo obiskali v soboto, 5. januarja od devete ure naprej.

Na strehi nove cerkve smo imeli ta in prejšnji teden zopet tatove. Iztrgali so precej bakrene pločevine, vendar odnesli je niso veliko, ker smo jih prej pregnali. Ta teden bomo streho in okolico cerkve dodatno zavarovali. Če ima kdo kakšne predloge in izkušnje, se priporočamo za pomoč.

 

Drugje opravljene svete maše:

+ Janez Knep – 3 sv. maše, Ivan Kastelic – 16x, Štefka Boh – 10x, Marta Šircelj – 12x, Anica Glač – 4x Marija Javornik-Grosuplje-3x, Frac Glač – 4x, Alojzija Žitnik – 2x,  Emil Lesjak – 2x, Alojzija Anžur – 4x, Jože Šinkovec – 8x, Rozalija Jamnik 6x, Marija Zaviršek – 9x, Tone Kramar 7x, Dušan Kadunc 9x, Janez Kozlevčar – 6x, Rudi Trontelj – 1x, Frančiška Trontelj – 8x, Branko Koželj 4x, Julija Hospel – 2x, Alojzij Furlan – 7x, Slavko Mihalič 4x, Marija Potokar – 22x, Ignac Zaletelj, 5x, Marija Predalič – 6x, Štefka Škrjanc -3x, Vinko Anžur 3x, Jožefa Adamič – 13x, za priporočene rajne 10x.

 

 

3. ADVENTNA  NEDELJA, 16.12.2012

Jutri se začne božična devetdnevnica. Otroci nimajo verouka, ste pa vsi lepo vabljeni k devetdnevnici, otroci in starši. Vsaj enkrat naj pride vsak otrok k devetdnevnici.  Otroci bodo po cerkvi nesli Jožefa in Marijo ter po enega pastirja in ovčke do prostora za jaslice. Po sveti maši pa boste lahko odnesli Marijin kip (na razpolago jih bo pet) na svoj dom, da boste z domačimi, sosedi in prijatelji še kaj pomolili in prosili za blagoslov v družini in naši župniji.

V sredo bodo pri devetdnevnici skavti prinesli LUČ MIRU IZ BETLEHEMA. Ta luč bo v cerkvi do božiča. Sveče pa bodo na razpolago od prihodnje nedelje naprej.

V soboto bo božična delavnica za otroke – od predšolskih – do 2. razreda. Več o tem je na majhnih listkih na poličkah pri izhodu in na oglasni deski.

Sveta spoved s skupno pripravo bo v naši župniji prihodnjo nedeljo, ob 18. uri. Takrat bo na razpolago več duhovnikov, sicer pa bo priložnost za sveto spoved tudi med tednom pred ali po sveti maši.

Naročniki DRUŽINE, OGNJIŠČA in MOHORJEVIH KNJIG lahko poravnate naročnino za prihodnje leto v župnišču.

Skavti bodo imeli sedaj po sveti maši zunaj pred cerkvijo Pratike, koledarje, oglje in kadilo.

 

2. ADVENTNA  NEDELJA, 9. 12. 2012

Godovi: v četrtek goduje Lucija, mučenka, v petek Janez od Križa, duhovnik in cerkveni učitelj, danes teden bo 3. adventna nedelja.

   Današnja nabirka je namenjena za KARITAS.

   Otroci in njihovi so straši naredili veliko božičnih voščilnic, ki bodo pred cerkvijo na voljo sedaj po sveti maši. Prispevek za posamezno voščilnico je 1€. Zbran denar bomo namenili v dobrodelne namene. Vsi ste lepo povabljeni, da z nakupom voščilnic pomagate ljudem v stiski.

     Danes popoldne ste otroci in odrasli vabljeni v Kulturni dom Grosuplje, kjer se bo - ob 16. uri - predstavila gledališka skupina KD sv. Mihaela z novo igro: »Kekec je pač kekec«. Vstopnice bodo po sveti maši zunaj pred cerkvijo in popoldve na blagajni kulturnega doma.

       V četrtek bo ob 20. uri srečanje zakonske skupine Sveti Jožef.

       V petek ob 20 uri vabljeni mladi od 9. razreda naprej na prvo srečanje vokalno instrumentalne skupine. Ostali mladi pa pridite na čaj in družabno srečanje.

       Prihodnjo nedeljo bodo po vseh svetih mašah skavti prodajali oglje, kadilo, pratike, koledarje in božične voščilnice.

        Naročniki DRUŽINE, OGNJIŠČA in MOHORJEVIH KNJIG lahko poravnate naročnino za prihodnje leto v župnišču. Vabimo tudi nove naročnike. Zelo lepo darilo za praznike je – če nekomu plačate naročnino za kakšen verski list, ki bo nekoga vse leto bogatil in razsvetljeval…

      Namesto cvetja na grob so ob smrti Jožefe Škrjanc darovali za sv maše in za cerkev:

Sinovi Jože, Srečko, Mirko in Janez z družinami, Vnuki: Jože in Romana, Barbara, Branko in Igor z družinami, vaščani, Alojz Zupančič s Kozinove, Tone in Olga Žitnik, Škrabčevi,  družina Burger z Brinja, Andrej in Tone Podržaj z družinama, Primčevi s Police, družina Godec z Ilove Gore, družina Duša iz Grosuplja, Štibernikovi iz Šmarja, Slavka Cvetkovič, Pepca Dučeva in družina Javornik iz Žalne. 7. dan bo v sredo ob 17h v Mali St. vasi.

           Namesto cvetja na grob so ob smrti Jožefe Adamič darovali za sv maše in za misijonarja Jožeta Adamič:

sin Tone ter hčeri Kati in Cvetka z družinami, sestra Francka, brat Jože z družino, vnukinje: Marjana in Aleksandra z družinama, Grudnovi iz Sp. Slivnice, družina Duša iz Grosuplja, Zavirškovi in Janez Javornik, zakonska skupina sv. Jožef, Frančiška Duša, Rozka Finc, družina Kozlevčar iz Podgorice, Marija Ahlin iz Grosuplja, Alojz Zupančič s Kozinove, Frančiška Zabukovec in Marija Žitnik, družina Janežič s Podgozda, Alojz Petek, družina Toneta Lampreta, Javornikovi iz Praproč, družina Duša iz Luč, Olga Hotko, Marija Svetek, Gabrovi in Šavrovi iz Velikega Mlačevega, družine: Boben, Škulj, Jurglič, Čakš, Pance, Lovšin, Đananovič, Potokar, Ribič in Erjavec, Furlan in Plot, Sojer, Lah, Fajdiga, Pavčič, Murgelj Zabukovec in Adamič,  Rezka in Lenka Omahen,  Milena in Simona Omahen, Pepca Zrnec, Janez Kozlevčar z družino, Romana Viršek z družino, Vida Finžgar z družino, Fani Hren, Marija Bevc, Joži Kadunc, Francka Brlan, Anica Kastelic z družino, Tončka Lampič, Minka Koprivec, Marjan in Tinca Keber, Franc in Mari Kozlevčar , Jernej Kozlevčar z družino, Lampretovi, Mojca Kotar, Janez Kozlevčar - Pece, Vinko Trontelj z družino, Albina Trontelj, Franci in Andreja Oven, Jože in Andreja Zrimšek, Martin in Helena Boštjančič, Boštjan Perme z družino, Jože in Amalija Perme, Podržajevi iz Ponove vasi, Zlatka Brlan iz Male Loke, Stanka Gruden z družino, Jože Palčar, Fani Janežič, Adamičevi iz Račne, Jakličevi iz Zagradca, Marjana Gramc, Albina Trontelj, Minka in Franc Pavčič Hribar, Angelca Habjan z družino,  Tone in Marjan Adamič , Janez Štupnik, Alenka Čebela, Martina Zupančič in Nada  Kratovec. 7. dan bo v četrtek ob 19h na Gatini

      Ob smrti Vinka Anžur so darovali:
Ivan Kocmur, Boris z družino in vaščani Peščenika. 7. dan bo v torek ob 18. uri.

      Ob smrti Janeza Cimerman je darovala Slavka Cvetkovič.

      Ob smrti Marije Erjavec, pokopane v Kočevju, so darovali:
sosedje iz Rožne doline: Robi Mehle, Andrej Kastelic, Martin Erjavec, Ivan Mehle, Gašper Perovšek, Anton Primec in Marjan Kastelic.

       Ob smrti Franca Novljan, pokopanega v Žalni, je darovala družina Nagelj.

 

     1. ADVENTNA  NEDELJA, 2. 12. 2012

Godovi: V ponedeljek goduje Frančišek Ksaverij, redovnik - misijonar, v torek Barbara, mučenka, v četrtek goduje Miklavž, škof in dobrotnik,  v petek sv. Ambrož, škof in cerkveni učitelj, v soboto je praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Danes teden bo 2. adventna nedelja - v naši župniji tudi nedelja KARITAS, ko bo nabirka namenjena za potrebne ki jim pomaga Župnijska in Škofijska karitas.

Po sveti maši bo blagoslov ADVENTNIH VENČKOV.

Danes popoldne ob 15h je v Višnji Gori dekanijsko srečanje članov ŽPS. Člani lepo vabljeni. Dogovorite se med seboj za morebiten skupni prevoz.

Danes je postavljen v službo zakristana (mežnarja) g. Tomaž Cunder.

Hvala animatorjem in ostalim, ki ste včeraj sodelovali pri Oratoriju, ko so otroci izdelovali adventne venčke in že prej božične voščilnice.

V sredo zvečer bo po sv. maši (ki je ob 18. uri), kratka igrica, nato pa bo Miklavž obdaroval najmlajše. Lahko jih še prijavite.

Četrtek, petek in sobota so prvi v mesecu decembru.
V četrtek bo srečanje zakonske skupine sv. Jožef,

V petek je obisk bolnikov in starejših po domovih in v DSO. Po večerni sveti maši bo tiha molitev pred Najsvetejšim.

V soboto, na praznik BREZMADEŽNE bo sveta maša dopoldne ob 9. uri, zvečer ob 18.00 pa tukaj in na Sp. Slivnici. Pri večerni sveti maši bomo v ministranstsko skupnost sprejeli nove ministrante.

V župnišču so na razpolago knjige Mohorjeve zbirke.

Prejšnjo soboto so naši otroci in njihovi straši naredili veliko čudovitih božičnih voščilnic, ki bodo pred cerkvijo na voljo prihodnjo nedeljo po svetih mašah. Cena posamezne voščilnice bo 1€. Zbran denar pa bomo namenili v dobrodelne namene. Vsi ste lepo povabljeni, da z nakupom voščilnic pomagate ljudem v stiski.

V adventnem času bomo pri SKRIVNOST VERE odgovarjali: Reši nas…

KD Svetega Mihaela in Mestna knjižnica Grosuplje vabita v torek ob 19h v Mestno knjižnico na literarni večer o Kočevarjih.

Prihodnjo nedeljo (9.dec.) pa ste otroci in odrasli vabljeni v Kulturni dom Grosuplje, kjer se bo - ob 16. uri - predstavila gledališka skupina KD sv. Mihaela z novo igro: »Kekec je pač kekec«.

  • Po sveti maši – vabljeni na kavo in čaj

  • Predstavnik mladih iz župnije Kotlje bo predstavil njihovo akcijo VOŠČILNICE.

Ob smrti Alojza Šteha so namesto cvetja darovali za svete maše in za cerkev: žena Marija in sin Gregor, sin Slavko z družino, sestre Nada, Vida in Rozi ter brat France z družinami, nečak Matej z družino, birmanec Drago z družino in birmanec Igor Cetl,  Radeževi,  Gačnikovi in Malči Kadunc in Šentviški pohodniki. 7. dan bo v torek ob 18. uri.

 

  33.  NEDELJA MED LETOM - 18. 11. 2012

Godovi:

V četrtek goduje sv. Cecilija, zavetnica cerkvene glasbe in cerkvenih pevcev. Vsem zborovodkinjam, organistkam ter organistom ter pevcem se zahvaljujemo za sodelovanje pri bogoslužjih in za ves čas, ki ga darujete pri pevskih vajah. Bog naj vam povrne z darovi za dušo in telo. Hvala tudi vsem, ki sodelujete pri ljudskem petju.

Danes je prva obletnica blagoslova kapele v Domu starejših občanov in bo ob 10.30 slovesnejša sveta maša.

Danes teden bomo praznovali nedeljo Kristusa Kralja.
V Dobrepolju bo imel prihodnjo nedeljo, 25.11., ob 10. 30 škof dr. Anton Jamnik srebrno mašo.

Na mednarodni ravni in tudi v Sloveniji bo od danes do sobote  potekal Teden zaporov.
Njegov glavni namen je molitev, konkretna podpora in ozaveščanje o potrebah posameznikov ali skupin, ki jih zaznamuje izkušnja kaznivega dejanja ter kazni zapora.

Na Teološki fakulteti v Ljubljani še ta teden potekajo Nikodemovi večeri.

V torek zvečer bo ob 19.30 srečanje članov ŽPS.

- v soboto, 24.11. ob 14ih bomo z otroki (predšolskimi, šolskimi, z birmanci in mladimi) izdelovali adventne venčke in voščilnice v župnišču. Otroci naj s seboj prinesejo material, ki ga potrebujejo. Voščilnice bodo potem na razpolago, darove zanje pa bodo namenjeni za slovenske otroke v stiski. Več si lahko preberete na plakatu na oglasni deski.

- v sredo, 28.11. popoldne pa bodo otroci in mladi  izdelovali voščilnice v Domu starejših občanov.

V soboto, 1. decembra, pa bo še delavnica za adventne venčke, tako kot vsa leta. Tudi za to delavnico naj otroci že doma pripravijo material in ga prinesejo s seboj na delavnico ali pa že nekaj dni prej.

Ob godu Katarine Sinajske bo v Mali Stari vasi sv. maša v ponedeljek, 26. nov., ob 17. uri.

 

32. NAVADNA NEDELJA - 11. 11. 2012

Godovi:.

V torek goduje Stanislav Kostka, redovnik, v četrtek Albert Veliki, cerkveni učitelj,  v petek Marjeta Škotska, kraljica v soboto Elizabeta Ogrska, redovnica. Danes teden bo 33. nedelja med letom.

Sestanek za starše otrok , ki obiskujejo malo šolo, 1., 2. in 3. razred, bo jutri ob 19. uri, za starše otrok 4., 5. in 6. razreda v torek, 13.11.,  ob 19. uri,

za starše otrok 7. razreda pa v torek, 20.11. , ob 19. uri.  

V sredo, 14. 11.,  bo ob 19.30 srečanje birmanskih animatorjev.

Srečanje ministrantov bo v soboto ob 9.30.  Vabljeni vsi ministranti in tudi novi kandidati. Tokrat vabimo tudi starše.

V cerkvi so zadaj na policah za tisk so vabila za romanja:

Od 29. nov. do 1. dec. bo – tridnevno romanje v MEDŽUGORJE
Tudi na tem avtobusu je še prostor.

ROMANJE V SCIO (Italija) v soboto, 17.11.2012 - 1 dan  Na avtobusu je še nekaj prostora

program romanja

 

Romanje v MEDŽUGORJE bo od 29.11. do 1. 12. 2012 - 3 dni

program romanja

http://katoliska-cerkev.si/

 

31. NAVADNA - ZAHVALNA NEDELJA 4. 11. 2012

 Danes praznujemo 31. navadno nedeljo, ki je tudi zahvalna nedelja. Bogu se zahvaljujemo za njegove darove, hvala pa tudi vsem, ki v župniji pomagate in sodelujete: ministrantom, pevcem, mežnarjem, krasilkam, ključarjem, bralcem, članom ŽPS, gospodarskemu svetu, sodelavcem Župnijske Karitas, vodstvu in članom Kulturnega društva sv. Mihaela, skavtom, pritrkovalcem, molivcem, hvala predstavnikom občinskih oblasti za lepo sodelovanje, vsem številnim skritim dobrotnikom in molivcem. Hvala vsem tistim, ki ste pomagali z delom in finančnimi sredstvi pri obnovi oltarja sv. Katarine v Mali Stari vasi in pri posodobitvi ogrevalnih naprav v župnišču in veroučnih prostorih.

Hvala za vašo dobroto in molitev s katero spremljate nas duhovnike. Hvala vam za bero in druge darove - za nas duhovnike in za mežnarje pri farni cerkvi in na podružnicah.

Hvala vsem, ki ste med letom darovali rože za cerkev. Vsem vam naj Bog obilno povrne!

 

Godovi: Danes goduje Karel Boromejski, škof, jutri godujeta Zaharija in Elizabeta, starša Janeza Krstnika, v soboto Leon Veliki, papež,  danes teden bo 32. navadna nedelja in god sv. Martina, škofa.

V sredo bo v naši župniji pastoralna konferenca dekanijskih duhovnikov. Začeli bomo s sveto mašo ob 9. uri, h kateri ste tudi vi lepo povabljeni.

Zakonsko občestvo sv. Jožef ima srečanje v četrtek ob 20.00 uri v župnišču.

Prihodnjo nedeljo bodo volitve predsednika države. Udeležba na volitvah in naš glas pomenita pomemben prispevek katoličanov k državotvornosti in prihodnosti naše države. Biti dober kristjan, pomeni tudi biti dober državljan. Ne zanemarimo dolžnosti do Boga in Cerkve, lastne države ter mladih rodov, ki prihajajo.
S svojim glasom podprimo kandidata, ki bo vernim državljanom in državljankam omogočil svobodno in javno izražanje vere in podpiral razvoj temeljnih duhovnih vrednot človeške osebe.
Ta teden še posebej molimo  za domovino, za zdravo pamet in za novega predsednika!

Ob smrti Marije Potokar  so namesto cvetja na grob  darovali za sv. maše in za cerkev: domači, Matija in Petra, družina Marinčič, Jožica Novak, družina Gerzina, France Potokar z družino, družina Kadunc z Grosuplja, druž. Potokar iz Male Račne, Marija in Janez Bevc, zakonska supina sv. Jožef, Odrasli skavti, Kulturno društvo sv. Mihaela, Bregarjevi in Goršičevi iz Šmarja, držina Zupančič, Franc Krivec, in Joži Marucelj z družino iz Škofljice, Darinka Bolha iz Ljubljane in družina Krivec iz Smrjan ter vaščani Brezja:
Valentin, Roman in Andrej Rozman, Tone in Andreja Štrukelj, Tadeja Bučar, Ivan Zaviršek, Minka Nahtigal, Zofka Kadunc, Anica Šoštarič, Igor Kadunc, Janko Švigelj, Jože Bregar, Bohovi, Janez Rozman, Alojz Brodnik, Stane Blatnik, Franc Kadunc, Tina Šavli, Milan Kadunc, Helena Smrekar, Marjan Zaviršek, Minka Predalič, družina Možina in Pirc, Mateja Mestnik, Roman Andročec, Jože Sivec in Ani Andročec. 7. dan bo v torek ob 18. uri.

Ob smrti Ignacija Zaletelj so  darovali: domači, brat Lojze in sestre Milka, angelca, Rozka in fani z družinami in nečak Lojze Petek z družino.

7. dan bo v ponedeljek ob 18. uri.

Ob smrti Alfonza Avsec pa so  darovali domači.

7. dan bo v soboto ob 18. uri.

 

     30. NAVADNA NEDELJA – 28. 10. 2012

 

      Danes ob 18.00 uri bo skupna priprava na sveto spoved, zatem bo pa spovedovalo 6 duhovnikov.
      Priložnost za sveto spoved bo tudi pred ali po maši ob delavnikih.

      V četrtek je zapovedan praznik Vseh svetih. Ta dan bodo svete maše ob 7h in 9h, popoldne pa bo ob 14. uri v na pokopališču Resje in v Mali Stari
       vasi, ob16. uri pa na Gatini in na Spodnji Slivnici. Po vseh teh svetih mašah bodo molitve za rajne in potem blagoslov pokopališč in grobov.


       Ob 18.00 uri bomo v župnijski cerkvi, na Gatini in na Sp. Slivnici molili tri dele rožnega venca za vse pokojne, ki ste jih priporočili v molitev. Če ne boste prišli v cerkv molite doma v svojih družinah.

        V petek je dan Spomina vseh vernih rajnih. Svete maše bodo: v Grosupljem ob 9.00 in 18.00 uri, na Gatini in Mali Stari vasi ob 17.00 uri na Sp. Slivnici  pa ob 18.00 uri.

        Petek je prvi v mesecu novembru in bomo dopoldne obiskali bolnike po domovih, popoldne pa v Domu. 

        Prihodnja nedelja bo 31. navadna in tudi zahvalna nedelja. Pri sveti maši se bomo zahvalili Bogu za vse materialne in duhovne darove. Naj bo v nas hvaležnost tudi do naših bližnjih. Nabirka bo namenjena za kritje stroškov novih ogrevalnih naprav.

           Lepo se zahvaljujemo za darove preteklo nedeljo za misijone. 

Popolni odpustek lahko rajnim nameni vsak, ki je bil pri sveti spovedi, ni navezan na noben greh, prejme sveto obhajilo, obišče pokopališče v prvih osmih dneh novembra in moli po namenu svetega očeta apostolsko vero, očenaš, zdravamarijo in slavaočetu. Ta odpustek lahko prejmemo tudi v vseh cerkvah in javnih kapelah na dan 1. in 2.11. ali prejšnjo ali naslednjo nedeljo.

V teh dneh lahko naredimo tudi kakšno dobro delo. Zaradi varovanja okolja kupimo manj sveč in cvetja in nekaj darujemo v dobrodelne namene. Župnijska karitas ima sveče – pri nabiralniku Karitas.
S prostovoljnimi darovi pokažimo ljubezen tudi do tistih med nami, ki so trenutno ali že dalj časa v materialni stiski.

Ob smrti Slavka (ota) Mihalič  so namesto cvetja na grob  darovali za sv. maše in za cerkev:

Žena Nada, hči Helena in sin Tomaž, družina Tušek, Mihaličevi iz Št. Jurja, Jože Trontelj z družino, Marta Ljubič, Marija Ahlin, Alojz Zupančič s Kozinove, Marija Premru z družino, Jožica Zupančič z družino iz Brinja, Majda Ratko z družino, Tine Rozman in Zajčevi iz Ivančne Gorice.

7. dan bo v torek ob 18h.

 

29. NAVADNA – MISIJONSKA - NEDELJA – 21. 10. 2012

Hvala vsem za današnjo nabirko, ki je namenjena za naše misijonarje.

V torek goduje  Janez Kapistran, duhovnik, v sredo Anton Marija Klaret, škof, v nedeljo bo 30. Nedelja med letom.

Iz sobote na nedeljo se zopet spremeni ura, zopet preidemo na zimski čas.

Danes
ob 10.30:  slovesnost svete birme,
ob 15.30:  molitev rožnega venca bo danes v župnijski cerkvi
ob 16.00:  škofijska misijonska slovesnost, ki jo bo vodil škof dr. Anton Jamnik.

 

V teh dneh lahko naročite v župnišču za molitve za vaše rajne, za katere bomo molili na praznik Vseh svetih ter potem še ves mesec november in zanje darovali tudi več svetih maš.

 

V nedeljo, 28.10.  bo zvečer ob 18. uri skupna priprava na spoved, potem pa bo med sevto mašo spovedovanje, - šest duhovnikov pride od drugod.
 

Priložnost za spoved bo še med tednom, pred  ali po sv. maši.
Ob 18. uri molimo rožni venec in spovedujemo, ob 18.30 pa je sv. maša.

 

Kdor  želi obisk duhovnika na domu, naj nam sporoči.

 

Ob smrti Alojza Furlan so namesto cvetja na grob  darovali za sv. maše in za cerkev:
žena Anica, sinova Alojz in Tomaž ter hči Anica z družinami, vnuk Peter z družino, nečakinja Ivanka z družino, Marjan in Tone Ahčin z družinama, druž Trontelj z Jurčičeve, Sašo Zabukovec z družino, Zvonka Adamič, družini Šuštar in Černač,Alojz Zorc, druž. Janežič, Jože Trontelj z dr, Marija in Janez Zabukovec iz Brinja, Romana Predalič z družino, Zavirškovi s Čemetije, Janez Trontelj z dr, druž Bokalič, Šircljevi z Obrtniške, Andrej Šircelj z druž, pev zbor Zgodnja danica, Brigita Škulj z dtuž, druž Jerajeva iz Ponove vasi, druž. Rebolj, Fortunovi z Brinja, Helena Valentinčič – Pečnik s Škofljice, sosedje iz ulice Pod Gozdom VI: družine: Javšovec, Šuštar, Černač, Marinčič, Šonc, Košir, Huzjan, Arsić, Madžarič, Hren, Petrič, Koščak, Novak, Lenarčič, Potokar, Bučar, Kovačič, Eršte, Omahen, Boh, Koščak, Kek, Jeršinovi, Virant, Lavrič in Ahlin.

 

         28. NAVADNA NEDELJA – 14. 10. 2011

 

Danes praznujemo 28. navadno nedeljo med letom.

Jutri  goduje  Terezija Avilska, redovnica, v torek Marjeta Alakok, redovnica, v četrtek Luka, evangelist.
Danes teden bo misijonska nedelja. Nabirka bo namenjena misijonom.

Ob 10.30 bo slovesnost svete birme, popoldne pa bo pri nas še škofijska misijonska slovesnost, ki jo bo vodil škof dr. Anton Jamnik. Ob 15.30 bo rožni venec, ob 16h pa slovesna sveta maša.

 

Danes bo molitev rožnega venca v župnijski cerkvi, na Gatini in na Sp. Slivnici ob 14.00 uri.

Med tednom je rožni venec vsak večer ob 18h, (tudi ob sobotah) in nato je sveta maša: Vabljeni otroci in odrasli. Razpored za sodelovanje otrok je na oglasni deski in na spletni strani župnije.

Ob 15. uri je danes še pogreb pok. Alojza Furlana.

 

Ta teden je za birmance, njihove domače in botre DEVETDNEVNICA pred sveto birmo.

V petek od pol štirih naprej pa je še čiščenje ter urejanje okolice.

 

V teh dneh lahko naročite v župnišču za molitve za vaše rajne.

Novoletno srečanje mladih bo letos v Rimu. Več informacij dobite v župnišču.

Ob smrti Mateja Lukek, pokopanega v Ljubljani na Žalah so namesto cvetja na grob  darovali Glinškovi s Praproč

KD sv. Mihaela vabi danes na premiero Molierove komedije: Priložnostni zdravnik. Predstava bo ob 16h v dvorani kulturnega doma Grosuplje, Vstopnice bodo na voljo od 15. ure naprej.

 

                       27. navadna nedelja – 7.10.2012

 

Danes je rožnovenska nedelja.

Ob nedeljah popoldne ob 14h molimo rožni venec v župnijski cerkvi na Sp. Slivnici in na Gatini.
 

Med tednom je rožni venec vsak večer ob 18h, (tudi ob sobotah) in nato sveta maša: Vabljeni otroci in odrasli.

Od danes pa do prihodnje nedelje bo potekal v Ljubljani v cerkvi sv. Jožefa svetopisemski maraton. Naša župnija je povabljena k branju jutri od 20. do 22. ure. Župnijska celica sv. Mihaela Grosuplje vabi,da se jim še kdo pridruži.

V soboto bo ob 18. uri sveta maša s poroko, ob 19. uri pa začetek devetdnevnice pred sveto birmo in srečanje birmancev ter staršev in botrov z birmovalcem.

 

21. oktobra, na misijonsko nedeljo, bo ob 10.30 slovesnost svete birme.

Popoldne pa bo škofijska misijonska slovesnost, ki jo bo vodil škof dr. Anton Jamnik. Ob 15.30 bo rožni venec, ob 16h pa slovesna sveta maša.

Oktobra smo pričeli z veroukom za predšolske otroke od 3- 6 let, ki je ob sobotah od 10h do 10.45.

Priprava odraslih na sv. krst, obhajilo in birmo je ob nedeljah ob 19h. Prijave še sprejemamo.

Novoletno srečanje mladih bo letos v Rimu. Program in prijavnice so že na razpolago!

V cerkvi je stojalo z naslovom DROBCI VERE: Na tem stojalu so danes zgibanke »Izgubil sem vero«. To so besedila za osebno razmišljanje, za pogovor doma ali kje drugje
Na stojalu so tudi vabila za Alfa tečaj, ki se v sredo začne v župniji Ljubljana Trnovo.

KD sv. Mihaela vabi prihodnjo nedeljo, 14. 10., na premiero Molierove komedije: Priložnostni zdravnik. Predstava bo  ob 16h v dvorani kulturnega doma Grosuplje.

 

OKLIC št. 28 /12,  7.10. 2012

Ženin:  Klemen GOBEC, živilec - mesar

 sin: Petra in Joži, roj. Culjkar

 rojen 14.1.1983 v Ljubljani,

biva: Ponova vas 82, župnija Št. Jurij

Nevesta: Katarina REBOLJ, mag. znanosti

hči: Antona in Mihaele,  roj. Žmegač,

rojena: 23. 5. 1984 v Ljubljani,

biva: Pri nadvozu 3, Grosuplje

 

26. navadna nedelja – 30.09.2012

Danes je slovesno sveto mašo ob 10. uri  vodil apostolski nuncij v Sloveniji msgr. dr. Juliusz Janusz - ob 10-letnici mozaika in 40-letnici blagoslova nove cerkve. 

 
 

Po slovesnosti je Kulturno društvo sv. Mihaela pripravilo krajši kulturni program. Nastopil je mešani pevski zbor, folklorna skupina in komorna glasbena skupina.

Hvala vsem, ki ste pri ofru darovali za potrebe cerkve. Da bi v bodoče zmanjšali stroške ogrevanja, smo v župnišču in za veroučne prostore vgradili toplotne črpalke. Od skupne investicije okoli 24.000 EUR je približno polovica pokrita, polovico pa moramo še zbrati.

Hvala vsem, ki ste v teh dneh postavili mlaje, počistili okolico cerkve in  gospodinjam, ki ste napekle ter prinesle pecivo in druge dobrote. Sedaj po sveti maši ste povabljeni, da se nekoliko še zadržite zunaj pred cerkvijo.

Godovi: Jutri goduje Terezija Deteta Jezusa,  v torek angeli varuhi,  v četrtek Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj, v petek Marija Faustina, redovnica, v soboto Bruno, ustanovitelj kartuzijanov.  Danes teden bo 27. navadna nedelja in god rožnovenske Matere Božje.

Od 1. oktobra naprej začnemo ob 18. uri z molitvijo rožnega venca, nato pa je ob 18.30 sv. maša.

K rožnemu vencu vabimo posebej otroke in starše. Sodelovali bodo po razporedu, ki je oznanjen na oglasni deski in na spletni strani naše župnije.

Srečanje članov ŽPS bo v torek zvečer.

 

Petek in sobota sta prva v mesecu oktobru. V petek bo po sveti maši še ura tihe molitve pred Najsvetejšim!

 

Oktobra bomo pričeli z veroukom za predšolske otroke od 3- 6 let in s pripravo odraslih na sv. krst, obhajilo in birmo. Prijave že sprejemamo.


Od 7. do 14. oktobra bo v Ljubljani svetopisemski maraton. Naša župnija je povabljena k branju v ponedeljek, 8. oktobra od 20. do 22. ure.

 

  Razpored molitve ROŽNEGA VENCA v OKTOBRU 2012

25. nedelja med letom – 23. 9. 2012

 

Danes je žegnanje v Mali Stari vasi. Sveta maša za vse žive in pokojne farane iz soseske bo (je)  ob 10. uri.

 

Godovi: Jutri goduje Anton Martin Slomšek, škof zavetnik učiteljev, v  sredo Kozma in Damijan, mučenca, v četrtek Vincencij Pavelski, duhovnik - ustanovitelj lazaristov in usmiljenk, v soboto Mihael, Gabrijel in Rafael, nadangeli. Danes teden bo 26. nedelja med letom – to je za našo župnijo tudi žegnanjska nedelja.

 

V torek bo 7. dan za pok. Frančiško Trošt – ob 19h.

 

V petek popoldne vabijo Grosupeljski skavti otroke, stare od 7 do 16 let, da se jim pridružijo na skavtskih igrah in delavnicah.
OTROŠKO RAJANJE bo potekalo od 16h do 19h pri naši cerkvi.


V petek zvečer ob 20. uri bo srečanje mladih. - Na uvodno srečanje in pripravo župnijskega praznovanja vabljeni vsi animatorji in ostali – srednješolci in študentje.

 

V petek popoldne in v soboto dopoldne – po deseti uri vabljeni k čiščenju in urejanju okolice cerkve.

 

V soboto, na god sv. Mihaela, bo sv. maša dopoldne ob 9. uri.
 

Srečanje za ministrante bo v soboto  ob 16. uri.


Prihodnjo nedeljo bo žegnanje v Grosupljem.  Slovesno sveto mašo ob 10. uri bo vodil apostolski nuncij v Sloveniji msgr. dr. Juliusz Janusz. Ob 10-letnici mozaika in 40-letnici blagoslova nove cerkve, ste vsi lepo vabljeni k tej slovesnosti ali pa k svetim mašam ob 7h zjutraj in 7h zvečer. Ob devetih in pol enajstih pa ne bo svete maše!

Kdor more, naj v nedeljo pusti avto doma – ali vsaj pod hribom .
Po slovesnosti bo Kulturno društvo sv. Mihaela pripravilo krajši program. Za vse bo tudi pogostitev, zato
naprošamo gospodinje za kakšno pecivo ali obložen kruhek. Vse to se bo zbiralo v soboto od 15h do 17h.

Na praznovanje – k sveti maši in potem na kosilo - povabite tudi vaše sorodnike in prijatelje!

 

Oktobra bomo pričeli z veroukom za predšolske otroke od 3- 6 let in s pripravo odraslih na sv. krst, obhajilo in birmo. Prijave že sprejemamo.

 

Naslednje krščevanje bo v nedeljo 14. oktobra, priprava pa v četrtek, 11. oktobra ob 19. uri!

 

MLADI VABLJENI NA NOVOLETNO SREČANJE V RIM http://www.drustvo-skam.si/esm/index.php


MIHAELOVO PISMO v PDF - september 2012

24. NAVADNA NEDELJA – 16. 9. 2012

 

Godovi: v sredo goduje Januarij, skof in mučenec, v petek apostol in evangelist Matej.

Prihodnja nedelja je 25. navadna in žegnanje v Mali Stari vasi. Sveta maša za vse žive in pokojne vernike iz soseske bo ob 10. uri.

V Grosupljem pa bo žegnanje v nedeljo 30. septembra. ko bo med nami apostolski nuncij v Sloveniji in bo slovesna sveta maša ob 10. uri, (namesto ob 9-ih in pol enajstih).

http://www.24kul.net/j/kulturazivljenja/62-druzba/463-v-slovenijo-naslednji-teden-prihaja-censtohovska-marija

http://www.24kul.net/j/kulturazivljenja/62-druzba/463-v-slovenijo-naslednji-teden-prihaja-censtohovska-marija

V tem tednu bo priromala v Slovenijo ikona Čenstohovske Marije, ki od 8. maja potuje na svetovnem  romanju od Pacifika do Atlantika (od Vladivostoka do Fatime), kamor bo prispela konec decembra.  Marija nas spodbuja k molitvi in delu za obvarovanje življenja, zakonske zveze in družine. Njena podoba bo obiskala več kot 20 držav, med njimi tudi Slovenijo.
Romanje ikone je edinstven dogodek  že zato, ker je po tisočletni ločitvi povezal Katoliško in Pravoslavno cerkev.

Gre za mednarodno akcijo pravoslavnih in katoličanov v bran nerojenemu življenju in zakonski zvezi. Ikona pride jutri v Slovenijo iz Madžarske. Preko Prekmurja in Štajerske potuje v Koper. V sredo opoldne pride v Ljubljano in bo v stolnici do četrtka zjutraj. Iz srede na četrtek bo v stolnici celonočna molitev.

V četrtek ob 9h gre naprej in se ustavi ob 9.30 v Grosupljem, potem pa nadaljuje pot preko Novega mesta na Hrvaško…

V četrtek bo pri nas sveta maša ob 9. uri, nato pozdrav Marije in prošnja  za naše družine in župnije v naši dekaniji.

 

V petek gredo birmanci na duhovne vaje na Bled. Odhod avtobusa je  ob 16.30 izpred šole L. Adamiča.

 

Oktobra bomo pričeli s pripravo odraslih na zakramente.

Vabimo k verouku tudi predšolske otroke, ob sobotah ob 10. uri.

Ob smrti Julije Hospel, pokopane v Nemčiji so namesto cvetja na grob  darovali za cerkev in za svete maše: njena krščenka Lidija Kastelic z družino in družina Alojza Zorc.

 

OKLIC št. 27 /12,  16. 9. 2012

Ženin:  Matjaž MARINČIČ, magister poslovnih ved,

sin: Darkota in Matilde, roj. Markovič,

rojen: 2.7. 1980 v Ljubljani,

biva: Taborska c. 2a, Grosuplje.

Nevesta: Saša SUŠNIK, dipl. upravnik organizator,

hči: Antona in Vande roj. Ogrinec,

rojena: 21. 7. 1983v Kranju,

biva: Taborska c. 2a, Grosuplje.

 

 

V vse naše pevske zbore vabimo nove pevce. Izbira je velika, zato vas prosim, da premislite svoje talente in to, kako bi lahko več in lepše sodelovali pri sveti liturgiji in globlje slavili Boga.

V ponedeljek, 10. septembra, se prične verouk.
Kdor še ni vpisan,
starši poskrbite za to še v tem tednu, da se otroci razporedijo v skupine.
Kar precej skupin je že polnih. Če kdo ne more med tednom, se lahko pridruži sobotni skupini, ki bo sestavljena iz različnih razredov.

 

Pričenjamo tudi z veroukom za predšolske otroke ob sobotah ob 10. uri.

Vpis v veroučno šolo in razpored v skupine uredite čim prej:

 

PRIJAVNICA  ZA  VEROUK  V   LETU   2011/2012

……………………..........................…………………, rojen dne………..................………, v kraju:............................................................. krščen dne,.............……..…….., v župniji………....……………,

veroučenec(ka) ime in priimek

stanuje - nslov:..............……………………………………………………….., tel. staršev ...........:…………………….    vpisujeva otroka  v ....……. letnik   verouka.

 

Skupaj z otrokom smo se odločili za verouk in življenje po veri.
Otrok bo redno prihajal k veroučnim uram in k sv. maši.
Kot starša ga bova spodbujala k dobremu in mu s svojim zgledom pomagala rasti v veri.

Zavedava se obljube, ki sva jo dala pri sv. krstu najinega otroka, da bova izpolnjevala nalogo verske vzgoje.
Zato se bova tudi sama rada izobraževala v veri in pomagala najinemu otroku.
Ob nedeljah in zapovedanih praznikih bomo skupaj pri sv. maši, ki bo z našim sodelovanjem Bogu v čast, nam pa v veselje in pomoč.

V tem šolskem letu se bo otrok vključil med:           x Ministrante            x  pevski zbor,         x skavte,.....

Starši sodelujemo – oz. bi se vključili v eno izmed dejavnosti oz. skupin v župniji:

BOKSS - Bratovščina odraslih katoliških skavtinj in skavtov:

Občasno: Kolpingova družina sv. Mihaela - občasna srečanja in prireditve

mesečno:  Zakonska skupina,Biblična skupina:

tedensko: Župnijska karitas: torek od 17.00 do 18.00 v župnišču, Molitvena skupina - sistem župnijskih celic: ponedeljek po večerni sv. maši, Molitev za duhovne poklice in potrebe župnije: četrtek ob 18.00 (zimski čas ob 17.00),  Katehumenat - priprava na prejem zakramentov za odrasle: (sv. krst, sv. birma, sv. spoved, sv. obhajilo),
Molitvena skupina VRTNICA - v Domu starejših občanov
Neokatehumenska skupnost, Kateheze za odrasle in mlade: Tečaj Alfa - v pripravi

po dogovoru: Bralci beril, delivci obhajila

PEVSKI ZBORI:
Mešani pevski zbor MAGNIFIKAT: torek ob 20.00
Mešani pevski zbor ZGODNJA DANICA: sreda ob 19.30
Instrumentalna skupina: po dogovoru

Kulturno društvo sv. Mihaela: dramska, literarna, folklorna, glasbena, pevska skupina, pritrkovalci...

……………..………………………………………………….

Podpis:              ……………………………

Kraj in datum: ……………………………..   

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------odreži

 

Za vpis v 1. razred prinesite s seboj družinsko knjižico ali krstni list otroka.

Predviden urnik za veroučno leto 2012/13

1. RAZRED:

PON

17.00

PON

18.00

TOR

17.00

2. RAZRED:

PON

14.00

TOR

16.00

TOR

18.00

3. RAZRED:

PON

16.00

TOR          

14.00

      TOR              

15.00

4. RAZRED:

PON

15.00

TOR

16.00

ČET       

14.00

5. RAZRED:

PON

14.00

PON

16.00

    ČET                   

15.00

6. RAZRED:

PON

15.00

PON

17.00

ČET

16.00

7. RAZRED:

TOR

14.00

ČET

 15.00

ČET

16.00

8. RAZRED:

TOR

15.00

ČET

 14.00

ČET

15.00

9. RAZRED:

TOR

 16.00  

TOR

17.00

            

 

 

      OZNANILA:   23. nedelja med letom, 9.9.2012    

Danes je bila nabirka namenjena za Zavod sv. Stanislava.

Pri večerni sveti maši so sodelovali dijaki iz gimnazije Želimlje. Prostovoljni prispevki so bili namenjeni za delovni tabor, ki ga bodo dijaki organizirali konec septembra v Bosni.

Godovi v tem tednu: v sredo je Marijino ime, v četrtek goduje Janez Zlatousti, v petek je Povišanje sv Križa, v soboto Žalostna Mati Božja, danes teden bo 24. navadna nedelja.

V sredo bo srečanje birmanskih animatorjev ob 20. uri.

V četrtek bo sestanek s starši  birmancev, ki so sedaj v 9. razredu. Vabljeni k sveti maši ob 19. uri,  po sveti maši pa bo nagovor p. Lojzeta Markelj in pogovor o bližnji  pripravi na sveto birmo, ki bo 21. oktobra.

V soboto bo vseslovenski festival mladih v Stični. O poteku srečanja lahko preberete na plakatu pri vhodu v cerkev. Srečanje se začne ob 9.30 uri. Iz Grosuplja bo peljal vlak ob 8.10.

 

Žegnanje v Mali Stari vasi bo 23. septembra.
Žegnanje v župnijski cerkvi pa bomo praznovali v nedeljo 30. septembra, ko bo med nami apostolski nuncij v Sloveniji in bo slovesna sveta maša ob 10. uri, (namesto ob 9-ih in pol enajstih).

 

Oktobra bomo pričeli s pripravo odraslih na prejem zakramentov (sv.krst, obhajilo in birmo). Prijave že sprejemamo.

 

Ob smrti Brankota Koželj so za svete maše in za cerkev darovali: starši in brat Bojan z družino, Mojca Škofic, sestrična Marija in Kadunčevi iz Hrastja. 7. dan bo v petek ob 19-ih.

 

V  župnišču je na razpolago nova knjiga: MATI MNOGIH CERKVA, ki je izšla ob 550-letnici ljubljanske nadškofije.
V njej so predstavljene vse župnije naše nadškofije. Cena knjige je 48 EUR.

 

      OZNANILA:   22. nedelja med letom, 2.9.2012   

V nedeljo je bila nabirka namenjena za kritje stroškov pri obnovi ogrevalnih naprav v veroučnih prostorih in v župnišču.  Hvala vsem za vaše darove!

Godovi: Jutri goduje Gregor Veliki, papež, , v torek Mojzes, prerok, v sredo Mati Terezija, redovnica, v soboto je praznik Marijinega rojstva – mali šmaren.

Danes teden bo 23. nedelja med letom.

V torek, 4. septembra, bo srečanje članov ŽPS,  ob 19.30 v župnišču.

Vpis v veroučno šolo in razpored v skupine bo v petek 17h do 19h. Za vpis v 1. razred prinesite s seboj družinsko knjižico ali krstni list otroka.

Urnik je objavljen na oglasni deski, pa tudi na spletni strani naše župnije.

Verouk se prične 10. septembra.

 

V soboto, na praznik Marijinega rojstva - MALI ŠMAREN bodo sv. maše ob 9. uri dopoldne in ob 19-ih. Na Sp. Slivnici pa ob 18.30.

Prihodnjo nedeljo bo nabirka namenjena za Zavod Svetega Stanislava.

V Mali Stari vasi bo žegnanje v nedeljo, 23. septembra, v Grosuplju pa 30. septembra ko naj bi slovesnost ob 10-letnici mozaika in ob 40-letnici blagoslovitve nove cerkve slovesnost ob 9. uri vodil apostolski nuncij v Sloveniji njegova ekselenca msgr. dr. Juliusz Janusz.

 

Ob smrti Frančiške Trontelj so za cerkev in za svete maše darovali:  Hči Vida Škrjanc z družino, hči Marija Žgajnar z družino, hči Tadeja Križman s sinom Janom, sosedje z ulice Pod hribom II, družina Trontelj iz Brinja, Ivanka Trontelj z družino, Nada Šubelj z družino, Olga Kralj z družino, Ida Prevec z družino, Španovi z Brvac, Šimnovi iz Žalne, Milan in Brane Sever z družinama, družina Devčič, Luba Vrkić, družina Virant in Devetak iz Ponove vasi, Mateja Rotar z Dobrave, Garbasovi z Brvac, Ivan Garbas in Kamenčanovi iz Višnje Gore.    7. dan bo v sredo ob 19. uri .

Ob smrti Rudija Trontelj so darovali: Žena Angelca in hči Irena, svakinja Albina Trontelj, nečakinja Majda z družino, Omahnovi, družini Urbanija in Jagodič, Albina Rus, Joži Koller, Jože Zupančič, Alojz Lampret, Minka in Franc Pavčič Hribar, Anton Lampret z družino, Francka in Drago Brlan z družino, Borut Koller z družino, Gorenčevi iz Gatine ter Gregorčičevi iz Vira.    7. dan bo v petek ob 20. uri na Gatini.

Ob smrti Janeza Kozlevčar s Troščin so darovali: brat France z ženo in nečaka Jernej ter Mateja z družinama, sestra Minka z možem in nečaki Vinko, Mojca in Betka z družinami, Janez Kozlevčar z družino, Lampretovi, in Romana Viršek z družino iz Sp. Blata.

Ob smrti Frančiške Glavič, pokopane v Mali stari vasi pa so darovali: sorodniki.

                                                       Bog povrni vsem darovalcem, rajnim pa naj nakloni večni mir in pokoj!

OKLIC št. 26 /12,  2. 9. 2012

Ženin:  Klemen BANČIČ,

 uni. dipl. varstvoslovec,

sin:  Viktorja, in Marjete roj. Hribernik,

rojen: 25. 08.1986 v Ljubljani,

biva: Mala vsa pri Grosupljem 30,

župnija Št. Jurij

Nevesta:, Tanja ADAMIČ, farmacevtka

hči:  Marjana in Marjane, roj. Škufca,

rojena:08.03.1988 v Ljubljani,

biva:Praproče 9, Grosuplje

 

OKLIC št. 25 /12,  2. 9. 2012

Ženin:  , David KRIŽMANČIČ, pismonoša,

sin:  Josipa in Marjetke, roj. Grmovšek,

rojen: 04.12.1986 v Ljubljani,

biva: , Videm 55 a,

župnija Videm Dobrepolje

Nevesta:, Ivana MATIJEVIĆ, medicin. sestra

hči:  Ivota in Luce, roj. Tumanović,

rojena: 08.11.1986 v Ljubljani,

biva: Veliko Mlačevo 63 a, Grosuplje

 

OKLIC št. 24 /12,  2. 9. 2012

Ženin:  Dalibor TURKOVIĆ strojnik,

sin: Đorde-ta in Jele, roj. Rubil,

rojen: 03.11.1980 v Kranju,

biva: Blaževa ul 10, Grosuplje

Nevesta:, Marjana Cecilija RADOŠ, delovna terapevtka,

hči:  Danijela Roberta Radoš in

Kataline, roj. Adamič,

rojena: 13.8. 1994 v Buenos Airesu,

biva: Sp. Blato 13, Grosuplje

 

OKLIC št. 23 /12,  2. 9. 2012

Ženin: ANDRAŽ LEVEC, mizar,

sin: Iztoka in Majde,, roj. Škulj,

rojen: 02.04. 1986v Ljubljani,

biva: Jurčičeva III/4, Grosuplje

Nevesta: ANJA ZRIMEC KRIŽMAN, gimn. maturant ,

hči: +Samota Zrimec in Bojance, roj. Križman,

rojena: 24. 04 1987v Ljubljani,

biva: Levstikova 10, Grosuplje

 

OKLIC št. 22 /12,  2. 9. 2012

Ženin: Miha CERAR  uni. dipl ing računalništva in informatike,

sin: Tomaža in Tatjane, roj. Bevc,

rojen: 03.01.1985 v Kranju,

biva: Imovica 24, Brdo pri Lukovici

Nevesta: Cecilija Mariana FINK,

Prof. angleščine in dipl. sociolog

hči:  Marcosa Teodorja Fink in Cristine Alicie, roj. Vovk,

rojena: 17.12.1984 v Buenos Airesu,

biva: Topniška ul. 35 E, Ljubljana Bežigrad

  OZNANILA:   21. nedelja med letom, 26.8.2012   

Godovi: Jutri goduje sv. Monika,  v torek Avguštin, škof, v sredo je spomin na mučeništvo Janeza Krstnika, v soboto je obletnica kronanja Marije Pomagaj na Brezjah. Danes teden bo 22. nedelja med letom, imenovana tudi angelska nedelja.

Danes je praznovanje Marije Kraljice miru na Kureščku. Sv. mašo ob 16. uri bo vodil škof dr. Peter Štumpf iz Murske Sobote.

Srečanje za animatorje oratorija pa bo v soboto, 1. septembra od 9. ure naprej na Rakovniku.

       Če ima kdo kaj cvetja za okrasitev cerkve, se priporočamo, da ga - kot običajno - prinesete ob sobotah zjutraj!

 

Ob smrti TINE PERME, pokopane v Ribnici na Pohorju, so namesto cvetja na grob darovali za cerkev in za svete maše vaščani Sp. Blata:

Boris, Tomaž in Peter Čakš z družinami, Lojzka Čakš, Škuljevi, Janko Boben z družino, Rezka Omahen, Tone Adamič z družino, Marica Jurglič in Sandi z družino, Milena in Simona Omahen, družini Ribič in Erjavec, družina Radoš, Romana Viršek z družino, Janez Kozlevčar z družino in Pepca Zrnec.

Ob smrti DUŠANA KADUNC pa so darovali vaščani Brezja:

Valentin, Andrej in Roman Rozman, Janez Zaviršek, Igor Kadunc, Marija Potokar, Franc Kadunc, Roman Andročac, Tina Šavli, Milan Kadunc, Marjan Zaviršek, Janez Rozman, Jože Sivec, Ani Andročac, ter družine: Štrukelj, Bučar, Nahtigal, Švigelj, Bregar, Boh, Kralj, Predalič, Gliha, Blatnik, Skepič, Brodnik, Mestnik, Možina in Pirc, Franc Potokar z družino. Darovali so tudi: Andreja Kadunc, Joža Zakrajšek, družina Rački, Iztok Gruden z družino in Alojzij Kadunec z družino iz Luč.     

7. dan bo v torek ob 19. uri.

 

OKLIC št. 21/12,  26.08. 2012

Ženin:  JAKA  KASTELIC, dr. veterinarske medicine,

         Dragota in Tatjane, roj. Javornik,

rojen: 16.03. 1985 v Ljubljani,

biva: Veliko Mlačevo  33, Grosuplje

Nevesta:, Katarina HLUPIČ, diplomirana babica

hči:  Ivana in Josipe, roj. Hlupič,

rojena: 9.8. 1986 v Ljubljani,

biva: Kozinova 6, Grosuplje

 

      OZNANILA:   20. nedelja med letom, 19.8.2012     

Godovi: jutri goduje Bernard, opat in cerkveni učitelj; v torek Pij X., papež; v sredo Devica Marija Kraljica; v četrtek Roza iz Lime, devica; petek Natanael - Jernej, apostol; sobota, Ludvik IX. kralj; danes teden bo 21. nedelja med letom.

Kolpingova družina Grosuplje vabi jutri na romanje k MARIJI SNEŽNI na Kredarico, s pohodom na Triglav. Odhod bo ob 5.uri zjutraj izpred župnišča.

Zbiramo tudi prijave za škofijsko romanje v Gornji grad, ki bo  v soboto, 1. septembra.

 

Ob smrti Toneta Kramar so namesto cvetja na grob darovali za cerkev in za svete maše: družina Kramar – Ogrinčevi iz Perovega, Tone Vodeb z družino, Potokarjevi iz Loke, Mateja Janežič z družino, Mirko in Ivan Kocmur z družinama ter Justina Perčič.  7. dan bo v petek ob 19. uri.
 

OKLIC št. 20/12,  19.08. 2012

Ženin:  MATIJA KRALJ, mag. znanosti ,

sin:  Marjana in Olge, roj. Potokar,

rojen: 27.10. 1978 v Ljubljani,

biva: Brezje pri Grosupljem 23, Grosuplje

Nevesta:, Petra Marinčič, uni. dipl. pravnica,

hči:  Ivana in Anice, roj. Starešinič,

rojena: 18.6. 1985 v Ljubljani,

biva: Stritarjeva 13, Grosuplje

 

OKLIC št. 19 /12,  19.08. 2012

Ženin:  IGOR  ROME, lesarski tehnik

sin: Franca in Slavke , rojene Potokar,

rojen: 26.8.1980 v Ljubljani,

biva: Za gasilskim domom 10, Grosuplje

Nevesta: Erika ZAKRAJŠEK, ekonom. tehnik,

hči: Milana in Marije roj. Drobnič,

rojena: 24.4.1982 v Ljubljani,

biva: Podkogelj 6, Velike Lašče

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                              OZNANILA:   19. nedelja med letom, 12.8.2012                                                      .

Godovi: v torek goduje Maksimiljan Kolbe, mučenec, v sredo je zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja  - VELIKI ŠMAREN. Sv. maše bodo ob 7h, 9h in ob 19h
V četrtek je god sv. Roka, spokornika, danes teden bo 20. nedelja med letom.

15 avgusta bo ob 14. uri sv. maša – kot vsako leto - tudi na Magdalenski gori.

V soboto, 18. avgusta, bo romanje treh dežel na Sv. Višarje. Vabljeni z osebnimi prevozi.  

Kolpingova družina Grosuplje vabi na Romanje k MARIJI SNEŽNI na Kredarico, s pohodom na Triglav, ki bo v ponedeljek in torek, 20. In 21. avgusta 2012.
Kdor se želi pridružiti, naj se javi v župnišču Grosuplje: 041 561 518.

Zbiramo pa že prijave za škofijsko romanje v Gornji grad, ki bo  v soboto, 1. septembra.

Ob smrti Ivanke Pepevnik so namesto cvetja na grob darovali za cerkev in za svete maše:
Sinova Polde in Ludvik, brat Tone z ženo Jelko, sestra Milka Gioahin z družino in sestra Minka Špeh z družino, Irena Tomšič z družino, Jure Ahlin z družino, družina Radelj, Tončka Ule in družina Menegalija. 7. dan bo v torek ob 19. uri.

Lokacija:
Print Friendly and PDF