Preskoči na vsebino


http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=6024

 

Diakonsko posvečenje Primoža Megliča in cistercijana brata Jona Veneta

Ivančna Gorica, 30.10.2017


Cerkev v Sloveniji je ta konec tedna prejela osem novih diakonov. V cerkvi sv. Jožefa v Ivančni Gorici je ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore včeraj popoldne podelil diakonsko posvečenje bogoslovcem Primožu Megliču, Marku Mrlaku in Petru Steletu, v diakona sta bila posvečena tudi cistercijan brat Jona Vene in kapucin brat Miroslav Pavšek.

Cistercijan brat Jona Vene (levo) in Primož Meglič (desno) v družbi ljubljanskega nadškofa metropolita Stanislava Zoreta.
 
Med zgoraj omenjenimi sta za Občino Ivančna Gorica še posebej pomembna Primož Meglič, ki prihaja prav iz domače župnije Ivančna Gorica in cistercijan brat Jona Vene, ki je pripadnik cistercijanskega reda in je njegov življenjski prostor Stiška opatija.

Za novoimenovane diakone se je sedaj začel čas neposredne priprave na duhovniško posvečenje, ki ga bodo predvidoma prejeli prihodnje leto (29. junija), na praznik apostolov Petra in Pavla.

Slovesnega diakonskega posvečenja se je v Ivančni Gorici udeležilo več kot tisoč vernikov, med katerimi se je obreda udeležil tudi župan Dušan Strnad s soprogo.
Print Friendly and PDF