Preskoči na vsebino


Oratorij 2015 - HOČEM BITI SVET

ZARADI VELIKEGA ŠTEVILA PRIJAV, SO PRIJAVE ZAKLJUČENE!
 
V letu 2015 praznujemo 200-letnico rojstva začetnika Oratorija in preventivnega vzgojnega sistema, sv. Janeza Boska. V spomin na to obletnico smo za osrednjo osebo letošnjega Oratorija izbrali Dominika Savia, fanta, ki je močno zaznamoval don Boskovo življenje in delo.
 
Geslo Oratorija 2015, »Hočem biti svet«, odraža Dominikovo življenjsko hrepenenje, da bi svoje življenje vsak trenutek dneva posvečal Bogu in služenju drugim ter postal svet. Pri tem je prosil za pomoč tudi don Boska, ko je prišel v njegov Oratorij v šolo. To mu je tudi uspelo. Čeprav je umrl že pri 15-ih letih in v življenju ni doživel kakšnih velikih pustolovščin ali pogumnih podvigov, je Cerkev v njem prepoznala svetnika. Imenovala ga je za zavetnika mladine, šolarjev, cerkvenih pevcev in po krivici obtoženih ljudi, je pa tudi priprošnjik za srečen porod.
 
Za Dominikovo svetništvo je bilo značilno veselje, vestno izpolnjevanje vsakodnevnih (šolskih) dolžnosti, pripravljenost za pomoč drugim in tesen odnos z Bogom. S tem je lahko še vedno zgled tudi današnjim mladim.
 
Želimo si, da bi otroci in animatorji na letošnjem Oratoriju začutili njegovo željo po svetosti in ob njem doživeli, da je le-ta namenjena vsakomur.

V naši župniji bo potekal od 29. 6. do 3. 7. 2015. Namenjen bo predšolskim otrokom in otrokom, ki so v šol. letu 2014/15 obiskovali 1. - 8. razred osnovne šole.

Zaradi lažje priprave tega tedna in nočnega oratorija, Vas prosimo, da prijavnico vrnete v nedeljo, 7. junija. Na to nedeljo bodo animatorji prijavnice pobirali pri vseh svetih mašah. Po tem datumu prijave niso možne.

 
Print Friendly and PDF