Preskoči na vsebino


MISIJON Grosuplje 2018  -
NISMO SAMI, PRIDI - program...
(več - TUKAJ)

15. - 25. november 2018

V soboto, 2. februarja, smo sprejeli in blagoslovili sliki zavetnikov misijona, sv. patra Pija in blaženega Alojzija Grozdeta.

Sliki je izdelal domači umetnik, g. Mitja Gerzina.

Sv. patru Piju se danes mnogi priporočajo...

V soboto, 17.februarja, pa nam je postulator, gospod Igor Luzar, prinesel še relikvije blaženega Alojzija Grozdeta. V homiliji nam je gospod Luzar predstavil Grozdetovo življenjsko pot, postopek razglasitve za blaženega ter spregovoril o ponenu in češčenju relikvij svetnikov in blaženih.

Alojziju Grozdetu ni bilo lahko, saj je bil nezakonski otrok in ni smel ostati s svojo mamo, ko se je poročila z drugim moškim. Bog pa je zanj poskrbel in dobri teti Ivanki odprl srce zanj. Ona mu je pomagala, celo bolj, kot bi mu lahko njegova lastna mama, da je pridobil štipendijo in se šolal v Ljubljani... Alojzijeva zadnja zemeljska pot je vodila skozi naše kraje in nam je zato še toliko bližje.

Alojzij Grozde nam bo pomagal, ko se mu bomo priporočali, ob njem se bomo učili zvestobe Bogu, Cerkvi in domovini, učil nas bo molitve, ljubezni do svete evharistije in Marije, mladim bo zgled v izpolnjevanju njihovih dolžnosti, v umetniški in kulturni ustvarjalnosti...

 

 

Župnija ŠT. JURIJ:

 

V torek, 6. februarja, bo v okviru kulturnega praznika Gregor Čušin predstavil Vero levega razbojnika. Predstava bo ob 19h v župnijski dvorani v Št. Juriju.

 

V četrtek,8. februarja, na slovenski kulturni praznik oz. Prešernov dan, vabi župnija Št. Jurij pri Grosupljem na romanje na Šmarno Goro, kjer bo sv. maša ob 11. uri.
Odhod iz Št. Jurija bo ob 8.30 izpred cerkve sv. Jurija. Do Tacna se bomo peljali z avtomobili.

 

ŽUPNIJA GROSUPLJE:

V soboto, 10. februarja, ob godu Lurške Matere Božje, vabi Kolpingova družina Grosuplje na romanje v »slovenski Lurd«, v baziliko Matere Božje v Brestanici ob Savi.
Odhod bo ob 9. uri izpred župnišča v Grosupljem. Prijave zbiramo v župnišču.
Print Friendly and PDF